Beer: wie die beer is en hoe dit leef

Beer: wie die beer is en hoe dit leef

BOER
(Sus scrofa)


Aantekening 2

WETENSKAPLIKE INDELING

Koninkryk

:

Animalia

Filum

:

Chordata

Subfilum

:

Vertebrata

Klas

:

Mammalia

Orde

:

Artiodactyla

Gesin

:

Suidae

Onderfamilie

:

Varkies

Vriendelik

:

Sus

Spesie

:

Sus scrofa

Algemene naam

: beer

ALGEMENE DATA

  • Liggamslengte: 90 - 180 cm plus 'n stert van 30-40 cm lank
  • Skofhoogte (1): 55 - 110 cm
  • Gewig: 50 - 350 kg
  • Lewensduur: 15 - 20 jaar
  • Seksuele volwassenheid: 8-10 maande

HABITAT EN AARDRYKSKUNDIGE DISTRIBUSIE

Die wildevark, wetenskaplike naam Sus scrofa dit is die algemeenste geslag van die Suidae-familie regoor die wêreld.

Dit is 'n artiodaktiel inheems in Europa, Suid-Sentraal-Asië, Noord-Afrika en die Maleise eilandgroep, insluitend 'n hele reeks groot en klein eilande. Vandag word die wildevark egter regoor die wêreld aangetref en is hy soos 'n mak dier soos die vark voorgestel.

In die natuur verkies dit om in die woude en bosryke bosse te woon, en dit hou daarvan om weg te steek om skaam te wees vir die natuur, selfs al is daar uitsonderings soos in Rusland in die steppe. Hoe dit ook al sy, die eienskap van die plek waar hy woon, is dat daar 'n bron van water in die omgewing is omdat hy daarvan hou om in die water en modder te spuit om 'n sekere liggaamstemperatuur te handhaaf en om hom teen sonbrand en insekbyte te beskerm. Vermy gebiede waar dit in die winter sneeu, aangesien 'n sneeugrond moeilik is om kos te soek.

KARAKTER, GEDRAG EN SOSIALE LEWE

Die wildevark is 'n sosiale dier wat in klein groepies leef wat deur 'n wyfie saam met haar kleintjies gevorm word. Dikwels kom verskeie wyfies met hul welpies bymekaar om groepe van meer as twintig individue of selfs meer te vorm (groepe van tot 100 individue is waargeneem).

Mans woon gewoonlik alleen en word slegs tydens die broeiseisoen by vroulike groepe aangesluit, die tyd wat nodig is vir paring.


Hulle is nie territoriaal nie, selfs al is hulle gewoonlik geneig om altyd in 'n sekere gebied te bly, wat ongeveer honderd hektaar strek.

Die versorging van jongmense word toevertrou aan die wyfies wat bereid is om hul lewens te gee om hulle te verdedig.

'N Baie belangrike aspek in die lewe van die beer is om in die modder te rol (sien die video hieronder), aangesien dit sonbrand vermy, beskerm teen insekbyte en die liggaamstemperatuur verlaag.

As gedurende die tydperk waarin 'n wildevark salig in die modder rol, onderbreek word deur 'n ander wildevark wat dit wil jag, ontstaan ​​daar woedende gevegte totdat een van die twee gedwing word om oorweldig te vlug deur die krag van die ander.

Die wildevark lei 'n naglewe en beweeg verkieslik van skemer tot dagbreek.

FISIESE KARAKTEREIENSKAPPE

Die beer is gestruktureer om 'n vegter te wees. Die dik vel, wat ontwerp is om nie die skerp slagtande van sy teenstanders te laat binnedring nie, en die slagtande, is uitstekende wapens teen teenstanders.

Die liggaam is bedek met 'n bont hare wat gevorm word deur hare van bruin tot grys.

Dit het seksuele dimorfisme: mans is oor die algemeen groter as wyfies.

Die bene is baie gespierd en kort, want sy normale gang is die draf. Slegs as daar 'n werklike behoefte is, galop die wilde varke vinnig. Elke been het 'n hoef wat prakties gevorm word deur die derde en vierde tone. Die ander tone, nie baie ontwikkel nie, rus slegs op die grond as hulle op sagte grond loop.

Die onderste honde het verander in slagtande (baie groter by die mannetjie as by die wyfies) wat uit die mond uitsteek terwyl die boonste slagtande agter die slagtande sit. Dit word verskerp deur dit op mekaar te vryf, wat hulle besonder skerp maak.

Dit lyk asof die sig nie baie ontwikkel is by wilde varke nie, terwyl reuk en smaak die mees ontwikkelde sintuie is.

'N Kenmerk van die wildevark is die snoet wat sirkelvormig beweeg as dit vreet.

KOMMUNIKASIE

Hulle kommunikeer deur middel van vokaliserings wat voorgestel word deur gegrom en piep.

EETGEWOONTES

Die wildevark is by uitstek allesetend, selfs al is 90% van die dieet gebaseer op groente: vrugte, sade, sampioene, neute, knolle, wortels, bolle. Dit kry voedsel danksy sy mobiele snoet wat in die neusgate eindig. Hy spandeer tyd om die grond te ruik en as hy iets vind waarvan hy hou, begin hy met sy snoet grawe, want die neusgate kan toegemaak word om te verhoed dat vreemde voorwerpe binnedring.

Dit verwerp nie vleis nie, nie in die vorm van aas wat dit kan vind as 'n oorskot van 'n ander roofdier nie en deur op klein diere soos voëls, knaagdiere, reptiele, insekte, skaaldiere, weekdiere en wurms te jag.

REPRODUKSIE EN GROEI VAN DIE KLEIN

Oor die algemeen bring die wyfies in die gematigde klimaatgebiede die kleintjies in die lente voor, terwyl die geboortes in die tropiese klimaatstreke die hele jaar plaasvind, selfs al is dit meer gekonsentreer gedurende die nat seisoene. Wildsvarkwyfies het 'n siklus van ongeveer 21 dae en bly drie dae lank in hitte.

Wanneer die voortplantingstydperk aanbreek en die wyfies hitte kry, sluit die mannetjies wat normaalweg 'n eensame lewe het, by 'n groep aan, en nadat hulle gejag is deur enige ander teenwoordige mannetjies te veg, paar hulle met soveel wyfies as moontlik. Die gevegte in hierdie tydperk tussen mans is baie gewelddadig.

Die swangerskap duur ongeveer 100-115 dae, waarna die wyfie van die groep af wegbeweeg, na 'n rustige en veilige plek soek en nadat sy 'n voldoende bed voorberei het, gee sy geboorte aan 4 tot 8 hondjies, soms selfs 12. 3 - 4 maande gesuig in die kuil dat hulle slegs vertrek in die kort tydperke waarin hulle die moeder volg op soek na kos. Die kuikens vir die eerste ses maande van die lewe het 'n kenmerkende, gestreepte jas wat hulle in staat stel om beter in die onderbos te smelt.

Op die ouderdom van 3-4 maande word die kuikens gespeen en op daardie stadium word die wyfie weer saam met die kuikens by die groep en word onafhanklik kort voor die moeder se volgende werpsel (gewoonlik ongeveer sewe maande).

Wyfies bereik geslagsrypheid ongeveer 8-10 maande oud, maar reproduseer nie totdat hulle 18 maande bereik nie, terwyl mans, hoewel hulle min of meer soos wyfies geslagsryp is, nie tot 5 jaar ouer word nie, eerder as die ouderdom wat hulle nie doen nie het die liggaam om met groter mans mee te ding.

Daar moet op gelet word dat daar oor die algemeen 'n sterftesyfer van 50% op jongmense is omdat hulle deur ander roofdiere of deur siektes doodgemaak word.

PREDASIE

Met uitsondering van mense is die belangrikste roofdiere van die wilde varke bere, groot katte en selfs krokodille. In elk geval is dit baie algemeen dat die kleintjies gejag word deur 'n reeks roofdiere soos groot slange, roofvoëls, wilde katte.

Ons stel hierdie video voor waar volwasse varke deur 'n jagluiperd aangeval word .... kyk hoe dit eindig.

STAAT VAN DIE BEVOLKING

Die beer dit word geklassifiseer in die IUNC Rooi lys onder spesies met 'n lae risiko van uitwissing MINSTE BEKOMMING (LC).

Oor die algemeen is hierdie spesies oor die hele wêreld volop, afgesien van die gebiede waar intensiewe jag deur die mens beoefen word (byvoorbeeld in Oos-Europa en Suidoos-Asië).

SOSIALE, EKONOMIESE EN EKONOMIESE BELANGRIKHEID IN DIE EKOSISSTEM

In die gebiede waar hulle inheems is, is dit 'n uitstekende voedselbron vir groot diere, terwyl hulle in die gebiede waar hulle ingebring is en geen natuurlike vyande het nie, 'n ware ramp is omdat hulle die inheemse plantegroei vernietig deur te grawe op soek na voedsel en die roof van die fauna plaaslik soos voëls wat op die grond nesmaak. Hulle word in werklikheid beskou as een van die mees vernietigende spesies wat bekend is.

Dit is ook 'n bron van siektes vir mense wat siektes soos trichinose, sistisercose en brucellose kan oordra, direk met fisiese kontak of deur hul onvoldoende gekookte vleis te eet.

Aan die ander kant moet gesê word dat in die wêreldekonomie wilde varke (soos varke in die algemeen) 'n belangrike voedsel in die menslike dieet is, aangesien hulle voedsame vleis produseer, vrugbaar is en vinnig groei.

Die wildevark word opgelei om na truffels te soek deur sy baie sensitiewe reuksintuig te benut. In Egipte word dit gebruik om die sade te vertrap, want die hoewe skep gate met 'n grootte en diepte wat voldoende is om die sade te akkommodeer (dit is waar die meganisering van gewasse nie voorkom nie).

Let wel

  1. Skof: streek van die liggaam van die viervoetiges wat tussen die nek en die skouerblaaie geleë is, beskou as die hoogste area van die rug waar die hoogte gemeet word;
  2. beeld is nie onderhewig aan kopiereg nie: Met dank aan Photo Credit NASA (National Aeronautics and Space Administration).

Video: Hoe u rijk kunt worden tijdens deze recessie